Друга голяма руска офанзива може да започне в месеците след руските

...
Друга голяма руска офанзива може да започне в месеците след руските
Коментари Харесай

Борел: Русия може да започне нова голяма офанзива след изборите

Друга огромна съветска атака може да стартира в месеците след руските „ избори “ през март. Това написа в блога си висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел след визитата си в Украйна.

Според него украинският народ към момента е решен да продължи битката. И за разлика от съветските военни, украинските знаят защо водят война. Въпреки това без западната поддръжка, която съгласно Борел би трябвало незабавно да бъде засилена, украинците няма да съумеят.

„ Това, което Европейски Съюз и неговите държави-членки ще създадат през идващите месеци, с цел да дават на Украйна инструментите за противопоставяне на съветската атака, ще бъде решаващо както за Украйна, по този начин и за сигурността на Европейския съюз “, написа Борел.

Главният посланик на Европейски Съюз също припомни, че е бил свидетел на масирания обстрел на Украйна на 7 февруари. Осигуряването на Украйна с най-хубавите системи за противовъздушна защита е незабавен приоритет, сподели Борел.

Освен това политикът упорства за смяна на метода за оказване на помощ на Украйна.

„ Ако Путин победи в Украйна, сигурността ни ще бъде изложена на огромен риск. Ето за какво би трябвало да променим парадигмата от поддръжка на Украйна „ колкото е належащо “ към ангажимент да поддържаме Украйна „ с всичко належащо “, с цел да спечелим войната и спечелим мир ", споделя Борел.

Според дипломата страните-членки на Европейския съюз в този момент би трябвало да работят със своите отбранителни компании, с цел да преразгледат договорите и да приоритизират доставките на оръжия и муниции за Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР